У Києві до невпізнання змінять міст Патона: що потрібно знати мешканцям

В українській столиці збираються провести реставраційні роботи на мосту Патона між лівим та правим берегом Дніпра

В українській столиці збираються провести реставраційні роботи на мосту Патона між лівим та правим берегом Дніпра. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Міністерства інфраструктури та відновлення України в соціальних мережах.

За словами чиновників, останніми днями державна комісія з перевірки мостових споруд, створена на виконання рішення РНБО, оглянула два київські мости – імені Патона та Метро.

Візуальний огляд виявив суцільну корозію балок та головних елементів прогонів, поздовжні тріщини у поверхнях опор з утворенням сталактитових відкладень усередині, руйнування бетону, наскрізну корозію балок у місцях з'єднання з поперечними вузлами.

"Перевірки столичних мостів – це перший крок, який важливий для визначення пошкоджень та подальшого планування капітальних робіт. Експерти зафіксували неналежний стан експлуатаційного утримання. За результатами огляду мостів буде складено відповідний акт, згідно з яким комісія прийме подальший план дій", – сказав один із членів. комісії, директор ДерждорНДІ Артем Безуглий.

У січні 2023 року замовником робіт із реставрації мосту Патона стала Служба відновлення Київської області, але балансоутримувачем об'єкту залишається Київська міська адміністрація.

Наприкінці серпня Служба відновлення на Київщині має намір оголосити тендер на проектування реставраційних робіт мосту Патона.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися