У Києві лунали вибухи: Росія знову атакувала з повітря, деталі

В українській столиці в ніч на 19 липня лунали вибухи, російські окупанти знову атакували місто з повітря

В українській столиці в ніч проти 19 липня лунали вибухи, російські окупанти знову атакували місто з повітря. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської державної адміністрації на її ресурсах у соціальних мережах.

За словами начальника КДВА Сергія Попка, противник знову влаштував наліт на Київ іранськими ударними безпілотниками Shahed-136, однак у нього нічого не вийшло.

Він зазначив, що сили протиповітряної оборони виявили та збили всі дрони-камікадзе росіян. Згідно з попередніми даними, жертв та руйнувань немає.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, чого чекати жителям української столиці у разі підриву російськими окупантами Запорізької атомної електростанції. Про це стало відомо із його офіційного коментаря, який він дав в ефірі національного телемарафону.

За його словами. Київ не відчує наслідків радіації у разі ядерного теракту на Запорізькій АЕС, оскільки перебуває поза впливом.

"Зараз за тими прогнозами, які є, Київ поза впливом. Але ми маємо чітко розуміти: давайте робити все можливе, щоб запобігти цьому теракту. Це ключове завдання, яке мають робити. Друге – не створювати паніку та штучного ажіотажу. Навіть якщо що- то відбувається – слухати рекомендації. Оскільки саме ці рекомендації, які даються у той конкретний період часу, прив'язані до конкретної ситуації та радіаційного моніторингу. Вони якраз і рятують життя”, – сказав Ляшко.

Він зазначив, що МОЗ розробило та перевірило системи оповіщення, які працюватимуть під час вибуху на випадок подібних аварій.

Джерело: https://t.me/VA_Kyiv/2523


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися