У Києві на Шухевича масово знищують дерева: подробиці (Фото)

У Дніпровському районі української столиці на проспекті Романа Шухевича невідомі пошкодили понад 100 дерев

У Дніпровському районі української столиці на проспекті Романа Шухевича невідомі зашкодили понад 100 дерев. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської державної адміністрації на її ресурсах.

За словами чиновників, зловмисники зробили отвори свердлом та залили невстановлену рідину у дерева. Багато хто з них уже почав засихати.

Факт пошкодження дерев виявили та зафіксували співробітники КП ПЗВ Дніпровського району під час сьогоднішньої інспекції території. На місце викликали усі відповідні служби, зокрема, Державну екологічну інспекцію та Національну поліцію.

Нагадаємо, що в українській столиці перед грозою увечері 6 липня помітили рідкісне неймовірне небесне явище - перед заходом сонця у хмарах на кілька хвилин з'явилася веселка. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Центральної геофізичної лабораторії імені Бориса Срезневського.

За словами вчених, правому березі Києва можна було спостерігати цікаве явище. Над столицею перед заходом сонця та грозою, у хмарах, на кілька хвилин з'явилася веселка. Вона нагадувала райдужну хмару, що є рідкісним гірським феноменом і може ввести в оману городян.

"Райдужні хмари" складаються з водяних кристалів однакового розміру. Вони з'являються, коли Сонце займає певне становище на небі і практично ховається за щільними хмарами. Внаслідок збереження оптичних властивостей сонячного світла на хмарах, вони забарвлюються у різні кольори. Продовжується цей феномен, поки сонячне світло не зникає з небосхилу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися