У Києві на ВДНГ запроваджують революційне нововведення: що потрібно знати

У Голосіївському районі української столиці на території Національного Експоцентру (ВДНГ) запровадили революційне нововведення

У Голосіївському районі української столиці на території Національного Експоцентру (ВДНГ) запровадили революційне нововведення – йдеться про створення реєстру пам'яток культурної спадщини. Про це стало відомо із відповідного документа, який опублікувала прес-служба центру.

Відомо, що завдяки цій ініціативі можна систематизувати будівлі, споруди та інші об'єкти, які не охороняються чинним законодавством, проте, ймовірно, мають культурну, історичну чи архітектурну цінність. Онлайн-реєстр також допоможе дізнатися вже зафіксовані у державному реєстрі пам'ятки на території ВДНГ.

Реєстр працює онлайн та доступний для відкритого перегляду. Крім того, команда ВДНГ залишає можливість будь-кому додавати нові пункти до списку. Згодом цю інформацію оброблятиме, окремо створена за ініціативою ВДНГ, комісія та передаватиме до органів державної влади із заявою про реєстрацію новостворених пам'яток у державному реєстрі. На сьогодні до списку додано 19 об'єктів, які вже мають охоронний статус, серед яких будівлі павільйонів, спорудження центрального входу, а також фонтани та інші зразки архітектури.

Нагадаємо, що на ВДНГ відкрили басейн просто неба — йдеться про локацію "Пірс 39". Тут можна відпочити на шезлонгах або орендувати намет. В даний час доступний великий басейн, а незабаром розпочне роботу дитячий.

Графік роботи: Будні дні: 8:00–19:00, вихідні та святкові дні: 9:00–19:00. У будні з 8:00 до 11:00 басейн працює в спортивному режимі. Вартість: Понеділок-п'ятниця - Діти (до 120 см) 60 грн/год, Дорослі 120 грн/год. А оренда рушника: 50 грн., оренда намету: 600 грн. Вихідні та святкові дні: Діти (до 120 см) 90 грн/година, зрослі 180 грн/година, оренда рушника: 50 грн, оренда намету: 600 грн. Діти до 1 року безкоштовно.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися