На Київщині очікуються масові відключення світла: коли вони будуть

На території Київської області наступної зими очікується погіршення ситуації з відключеннями електроенергії

На території Київської області наступної зими очікується погіршення ситуації з відключеннями електроенергії — ситуація може бути складнішою, ніж минулої зими. Про це стало відомо із коментаря генерального директора компанії ДТЕК Максима Тимченка в інтерв'ю виданню Forbes.

За його словами, доброї зими Україну рятувало наявність власних запасів обладнання.

"Якщо нам розбивали трансформатор на одній теплоелектростанції, то ми швидко з законсервованого блоку іншої електростанції знімали трансформатор та перевозили на працюючий енергоблок. Водночас зараз таких запасів немає. Їх намагаються сформувати ", - сказав він.

Він зазначив, що енергетики замовляють трансформатори у виробників та по можливості виробляють власне обладнання. Також виводять із консервації енергоблоки та ремонтують те, що можна відремонтувати.

"Минулого року ми заходили в зиму з потужністю 6000 МВт. Вийшли із зими з потужністю 3700 МВт. Є детальний план, що потрібно зробити, щоб наступної зими зайти з потужністю 4800 МВт", - додав гендиректор ДПЕК.

Тимченко заявив, що цього року Україні потрібно 3,5 млрд. грн. на плановий ремонт і близько 5 млрд. грн. на відновлення після масованих обстрілів Росією.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Рррррр

29 липня 2023, 11:04

Всі розуміють що гроші для відновлення розкрадуть ... чи не дешевше купити систему ПВО, ніж витрачати 5 млрд. грн. на відновлення після обстрілів ? Ці обстріли вигідні усім, крім звичайних людей, яких обдурили "слуги" і стали "владою" ...

Серж

27 липня 2023, 10:28

А де гроші які задонатили на відновлення енергоструктури? Пішли на корпоративи? І взагалі, замість викидати гроші на всякі музеї, символи, фільми та ін. Могли б ці гроші в енергетику вкинути чи хоча б хлопцям на фронт.

Й

26 липня 2023, 22:55

Марс , хуйчка.

Марс

26 липня 2023, 16:02

Где 250миллионов баксов, которые выдели ЕС доя ремонта электростанции доя Киева? Где Где, да в кармане кличка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися