У метро Києва хочуть зробити важливе перейменування: що зміниться

В українській столиці хочуть перейменувати станцію київського метрополітену "Мінська" на "Червону Руту"

В українській столиці хочуть перейменувати станцію київського метрополітену "Мінська" на "Червону Руту", на честь відомої пісні видатного композитора Володимира Івасюка. Про це стало відомо із відповідної петиції, яка була зареєстрована на сайті Київської міської ради.

За словами автора , ця пісня поєднує футбольних фанів під час гри української збірної, туристів, які виконують цю пісню біля багаття в Карпатах та матусь, які співають цю пісню своїм дітям з дитинства.

Він вважає, що станція метро "Червона Рута" органічно доповнить своєю назвою проспект Володимира Івасюка та зробить Оболонь та столицю більш культурним та приємним для життя місцем.

"Станція метро "Мінська" водночас є деструктивною та роз'єднувальною назвою, що небезпечно під час повномасштабної війни з Росією та її союзниками, тобто Білорусією. А сама назва асоціюється виключно з диктаторським режимом Лукашенка та обстрілами з території Білорусі, від яких українці змушені ховатися у цьому ж метро”, – пояснює свою думку автор.

Він переконаний, що нова назва станції дасть початок новій українській ідентичності станції, увічнить український світлий символ кохання Червоної Рути і ще більше поєднає нас у цей вирішальний час.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Галина

28 липня 2023, 14:25

Все це класно. Перейменували сотні вулиць і майже ніде нічого не змінилося. Жодного нового покажчика, жодної таблички з новою назвою вулиці. Таке відчуття, що розумом розумієш, що вулиці перейменовані, але про це треба здогадуватися. На папері є, насправді нічого немає. Депутати засідають, назви змінюють, де зараз взяти гроші на всі ці перейменування. Може депутати скинутися (їх там до сотні засідає) та зроблять хоч одну добру справу для міста, на ці гроші поміяють покажчики, а нам це нагадуватиме про наших героїв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися