У Київській області через вірус вирішили вбити бродячих собак і котів

Що треба знати місцевим мешканцям про карантинні заходи

У Київській області зафіксували спалах захворювання африканської чуми свиней (АЧС) на території одного з мисливських господарств. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Бориспільського районного управління Держпродспоживслужби.

За даними відомства, карантинні заходи заплановані на території мисливського угіддя ТОВ "Процівське" МРГ "Карань". Саме тут у кварталі мисливського угіддя "Кар’єр" виявили вірус африканської чуми свиней під час дослідження трупа дикого кабана. Для недопущення поширення та ліквідації захворювання АЧС на території мисливського господарства ТОВ "Процівське" вирішили знищити бродячих (здичавілих) котів і собак. У Бориспільському районному управлінні Держпродспоживслужби заявили, що вбивати тварин будуть "гуманними методами" та лише в осередку епізоотичного вогнища.

"На інших територіях Бориспільського району, зокрема Вороньківської територіальної громади, знищення бродячих котів і собак проводитись не буде. Наголошуємо, що осередок епізоотичного вогнища – ділянка лісу мисливських угідь поза межами населених пунктів", — йдеться в повідомленні.

Карантинними заходами передбачено знищення лише бродячих котів і собак "за наявності агресивної поведінки або симптомів важких захворювань". Власників домашніх тварин закликали слідкувати за своїми улюбленцями на предмет їх переміщення в зону осередку захворювання.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися