У Києві на Троєщині зробили важливе перейменування: що зміниться

У Деснянському районі української столиці зробили важливе перейменування — йдеться про зміну назви провулка Ватутінського на Зазимський

У Деснянському районі української столиці зробили важливе перейменування — йдеться про зміну назви провулку Ватутінського на Зазимський. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської ради на його ресурсах.

За словами чиновників, перевулок Ватутінський був названий на честь радянського полководця часів Другої світової війни Миколи Ватутіна.

З метою деколонізації столичної топонімики шляхом рейтингового електронного голосування у додатку "Київ Цифрової" було обрано нову назву цього провулку.

Серед варіантів перейменування найбільше, а саме 13 024 голоси, набрала пропозиція Зазимський. Нову назву запропоновано на честь селища Зазим'я Броварського району Київської області.

Поряд з провулком проходить дорога Т-10-08 або "Погребський Шлях", що веде до селищ Погреба, Зазим'я та Пухівка. Зазимтя єдине з трьох селищ, які не мають власного топоніму у Києві.

За результатами голосування та на основі експертних висновків депутатський корпус Київської міської ради підтримав рішення про перейменування провулку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися