ЗСУ детально розповіли про роботу ППО Києва: що потрібно знати мешканцям

Спікер Повітряних Сил Юрій Ігнат у деталях розповів про те, як працює протиповітряна оборона української столиці, яка захищає Київ від ударів російських окупантів.

Речник Повітряних Сил Юрій Ігнат у деталях розповів про те, як працює протиповітряна оборона української столиці, яка захищає Київ від ударів російських окупантів. Про це стало відомо з його інтерв'ю, яке він дав журналістам каналу "Новини. Live".

За його словами, Київ захищають комплекси Patriot, NASAMS та інші, які, зокрема, можуть знищувати балістику. Вони працюють на 100%: одна ракета одна мета.

"Столицю треба захищати, тут без варіантів. Куди більше б'ють — там і буде стояти більше коштів. А б'ють по Києву потужно. Жодна столиця у світі не переживала стільки ракетних атак, як наша. Але при цьому не треба применшувати Харківщину та Дніпропетровщину, куди теж прилітає багато", — пояснив речник ВС.

Він також зазначив, що територія Києва велика сама по собі, тому потрібно багато коштів, щоби перекрити все місто.

"Часто запитують: чому в місті вибухає? Це не так. Поки ракета наздожене ворожу, перехопить її і поки цей уламок падатиме - воно може пролетіти ще 10 км у падінні. Тому у разі повітряних тривог треба ховатися", - сказав Ігнат.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися