Ветеран-азовець пройшов пішки з Києва до Львова та зібрав гроші на протезування поранених українців

Ветеран "Азова" Петро Скрипка вирішив зібрати гроші на лікування поранених військовослужбовців та дітей, тому пройшов пішки близько 540 кілометрів

Колишній військовослужбовець полку "Азов" Петро Скрипка пішки дійшов із Києва до Львова, щоб зібрати гроші на протези пораненим дітям та бійцям ЗСУ. Про свій благодійний марафон Петро розповідав у TikTok-акаунті, передають "Коментарі".

32-річний ветеран родом із Кіровоградської області. Він пішов воювати в рядах полку "Азов" з початку повномасштабного вторгнення, незважаючи на те, що хворіє на розсіяний склероз і навмисно приховував це. Петро встиг побувати на Бахмутському напрямку, проте згодом його все ж таки відсторонили від військової служби за станом здоров'я.

Оскільки захищати Україну особисто він уже не може, то вирішив усіляко допомагати бійцям ЗСУ у тилу. Зокрема, він захотів зібрати кошти на біонічні протези для поранених військовослужбовців та дітей. А щоб залучити до цього якнайбільше українців, Петро вирішив організувати "Марафон добра", пройшовши пішки близько 540 кілометрів із Києва до Львова.

Марафон розпочався 12 липня. Весь свій шлях Петро знімав та публікував у своєму TikTok-акаунті. Також він іноді запускав прямі ефіри, щоб якнайбільше глядачів дізналися про цю акцію та донатили гроші на лікування поранених українців.

Як розповів сам ветеран "Вечірньому Києву", дорогою йому зустрілося безліч небайдужих людей, які дякували йому за такий крок і пропонували допомогу та їжу.

Маршрут "Марафону добра" пролягав через Житомир та Рівне. Колишній азовець продовжував свій шлях, незважаючи на дощі. Ночувати він планував у своєму наметі, проте на його запитання, чи можна переночувати у когось із місцевих жителів, відгукнулося багато людей. За весь час у наметі він поспав лише дві ночі.

Вчора, 1 серпня, Петро нарешті дійшов до пункту призначення – Львова. На дорогу він витратив три тижні. За цей час йому вдалося зібрати 600 тисяч гривень як на банківську картку, так і готівкою, яку йому давали дорогою українці. Гроші він планує перерахувати до фонду "Янголи Азову".

Зупинятись на досягнутому Петро не збирається. Після невеликого відпочинку він хоче дістатися пішки зі Львова до Варшави, щоби продовжити збирати гроші для потреб військовослужбовців.

Підтримати ініціативу Петра можна за номером картки: 5167 8032 3172 0884.

Як раніше писали "Коментарі", минулого літа київський рятувальник Володимир Сковородка влаштував схожу акцію. Він пробіг понад 800 кілометрів за 12 днів на марафоні у Польщі. За цей час він планував зібрати близько двох мільйонів гривень на обладнання для своїх колег.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися