У Києві на монумент "Батьківщина-мати" встановили тризуб (ФОТО)

Після встановлення тризуба над щитом здійняли український прапор

У Києві підняли тризуб на монумент "Батьківщина-мати". Про це повідомляє "Суспільне", передають "Коментарі".

Вранці 6 серпня у парку Слави в Києві альпіністи закріпили тризуб на щиті монумента "Батьківщина-мати". До 23 серпня планується остаточно встановити тризуб на щиті монумента замість радянського герба.

Увечері 5 серпня встановлення тризуба було відкладено через сильний вітер. Роботи були відновлені з шостої ранку наступного дня.

Після встановлення тризуба на щиті монумента, над ним було піднято український прапор.

Для закріплення тризуба на монументі була залучена команда українських альпіністів. Наступним етапом роботи буде зварювання.

Як раніше писали "Коментарі", монумент "Батьківщина-мати" може змінити свою назву на "Україна-мати". Гендиректор Національного музею історії України у Другій світовій війні Юрій Савчук розповів про важливе рішення, яке було прийнято на засіданні Вченої ради музею. Згідно з цим рішенням, монумент "Батьківщина-мати" у Києві отримає нову назву.

Гендиректор музею сподівається, що рішення Вченої ради буде затверджене Міністерством культури та інформаційної політики, і нова назва монумента буде офіційно ухвалена напередодні 24 серпня цього року - Дня незалежності України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися