У Київській області з'явиться новий заказник на кургані (ФОТО)

На кургані екологи знайшли два види рослин, які занесені до Червоної книги України

У Київській області Бориспільська міська рада погодила створення заказника "Курган з ковилою". Про це повідомляє Київський еколого-культурний центр (КЕКЦ), передають "Коментарі".

Нещодавно Бориспільська міська рада погодила Київському еколого-культурному центру створення заказника "Курган з ковилою" біля села Іванків.

На кургані екологи знайшли два види рослин, які занесені до Червоної книги України, а саме ковилу волосисту та астрагал шерстистоквітковий. Крім того, курган має цінність як пам'ятник історії.

"Сподіваємось, що незабаром Київська облрада прийме рішення про заповідання заказника", - написали екологи.

Як раніше писали "Коментарі", екологи зробили велике наукове відкриття - вперше знайшли не лише в Київській області, а й на всьому Лівобережжі найдавнішу рослину-релікт третинного періоду - бруслину карликову. Днями експедиція Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ) на півдні Київської області, у лісі біля Переяслава, підтвердила наявність популяції рідкісної рослини, занесеної до Червоної книги України. Бруслина карликова - релікт третинного періоду, вона росла на Землі ще 1,8 млн років тому і є сучасником мамонтів.

Нагадуємо, що у Вишгородському районі Київської області виявили унікальну знахідку - стародавню пастку для вилову риби. Житель села Новосілки на березі Десни виявив вимиті річними водами дерев'яні конструкції. Після звернення чоловіка до Вишгородського історико-культурного заповідника місце знахідки було обстежене археологами та співробітниками заповідника.

Читайте также