У Київському водосховищі максимально впав рівень води: що сталося

У Київському водосховищі на території регіону рівень води впав до найнижчої позначки

У Київському водосховищі на території регіону рівень води впав до найнижчої позначки. Про це стало відомо із офіційного коментаря, який дав директор компанії "Укргідроенерго" Богдан Сухецький в ефірі національного телемарафону.

За його словами, одружена ситуація досить нетипова для літнього періоду, коли зазвичай проводиться накопичення води для забезпечення енергетичних потреб восени та взимку.

"У нас є змінені графіки щодо ремонтів і АЕС, і ТЕС, тому ми зараз виробляємо досить багато енергії, як для цього періоду, і, на жаль, є не такі великі запаси, як мали того року. У нас зараз на нижньому кордоні". знаходиться Київське водосховище", - сказав Сухецький.

Він зазначив, що рівні водоймищ формуються Міжвідомчою комісією. Вона розраховує нормативи, які можуть бути: скільки потрібно провести води через греблі, скільки потрібно залишити води у водосховищах. Торік наприкінці серпня Укргідроенерго виходило із повністю заповненими водосховищами.

Нагадаємо, що у Подільському районі української столиці на житловому масиві Виноградар майже повністю обміліло озеро Синє, яке називають Синьоозеркою. Про це стало відомо з повідомлення, опублікованого на каналі "Чудовий Київ".

За словами автора, комунальне підприємство "Плесо", яке займається утриманням водойм Києва, вже провело тендер на дослідження причин обмілення. Вартість робіт складає 150 тисяч гривень. Дослідження вже мали стартувати.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Володимир

15 серпня 2023, 13:17

За його словами, одружена ситуація досить нетипова для літнього періоду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися