У КМДА видали дозвіл на знесення історичної будівлі на Подолі

Депутатка Київради стверджує, що дозвіл на знесення 200-річної історичної будівлі у власника був і видав його Департамент містобудування та архітектури КМДА

Забудовник отримав дозвіл від Київської міської державної адміністрації (КМДА) на знесення 200-річної будівлі на Подолі. Про це в ефірі телемарафону заявила депутатка та заступниця голови комісії Київської міської ради Ксенія Семенова стверджує, передають "Коментарі".

Нагадаємо, 10 серпня стало відомо, що на вулиці Ярославській, 13Б, у Києві знесли історичний будинок. Це викликало обурення у мешканців столиці.

Після цього мер Києва Віталій Кличко написав пост, у якому звинуватив власника будівлі в тому, що той "прикрився листом Мінкульту і, всупереч нормам і здоровому глузду, вирішив спаплюжити історичну спадщину" столиці. Водночас глава міста заявив, що ініціював розірвання Київрадою договору оренди, а правоохоронні органи готують звернення щодо перевірки законності дій власника.

Депутатка Ксенія Семенова стверджує, що дозвіл на знесення будівлі у власника був і видав його Департамент містобудування та архітектури КМДА.

Також вона зазначила, що замість знесеного будинку на замовлення Сергія Боярчукова з юридичної компанії "Олексіїв, Боярчуків та партнери" хотіли збудувати "клубний будинок". А іншим партнером компанії є Сергій Олексіїв, народний депутат від фракції "Євросолідарність" та за сумісництвом президент офіційного фан-клубу Кличків.

"І далі ми бачимо заяву мера, що "жодних дозволів не давали і ми цього не дозволяли"... Як можна говорити, що "ми не знаємо" і це сталося випадково?" - прокоментувала слова мера Семенова.

Як раніше писали "Коментарі", у Києві на Подолі під загрозою знищення опинилися майстерні річкового порту першої половини ХІХ століття. Ці будівлі є представниками промислової архітектури Подолу першої половини ХІХ століття – вони одноповерхові на першій лінії забудови. На паспорті об'єкта вказано "реконструкцію".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Кличко Вор

14 серпня 2023, 16:55

Кличара смотрел на воровского до мозга костей омельченка и сам мечтал стать мером- уголовником. Дорвался пи. Дор кличко до корупционной кормухи и так ему это в кайф, что даже детей и жену бросил за границей. Всё как и мечтал.... пи. Дор.

Славик

14 серпня 2023, 16:43

Вальдемар, а сегодня в завтрашний день не все могут смотреть. Вернее, смотреть могут не только лишь все. Мало, кто может это делать.

Вальдемар

14 серпня 2023, 16:34

Виталий знатный пиндун. Он либо ни чего не знает на самом деле, либо играет роль дурака. При том очень похож в своей роли на Леню Космоса, когда все думают, что он дурак, а на самом деле у него расчетливый ум и он просто рубит бабло.... Царь всегда хорош, а виновны во всем бояре....

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися