На Київщині з'явиться унікальний природний заказник: деталі (Фото)

У Бориспільському районі на території Київської області з'явиться унікальний природний заповідник

У Бориспільському районі на території Київської області з'явиться унікальний природний заказник – там знайшли два види рослин, занесених до Червоної книги України. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, яке опублікував Київський еколого-культурний центр.

За словами екологів, Бориспільська міська рада погодила КЕКЦ створення заказника "Курган з ковилою" біля селища Іванків. На кургані знайшли два види рослин, занесених до Червоної книги України - ковила волосиста і астрагал шерстистоквіткова. Крім того, курган має цінність як пам'ятник історії.

Київська облрада має ухвалити рішення про заповідь заказника.

Нагадаємо, що у Подільському районі української столиці на житловому масиві Виноградар майже повністю обміліло озеро Синє, яке називають Синьоозеркою. Про це стало відомо з повідомлення, опублікованого на каналі "Чудовий Київ".

За словами автора, комунальне підприємство "Плесо", яке займається утриманням водойм Києва, вже провело тендер на дослідження причин обмілення. Вартість робіт складає 150 тисяч гривень. Дослідження вже мали стартувати.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися