Чи є на ринках і супермаркетах Києва херсонські кавуни та дині

"Коментарі" з'ясували чи зможуть кияни поласувати цього року херсонськими кавунами та динями

Стало відомо, що на звільненій території Херсонської області аграрії висадили кавуни та дині. Прогнозований врожай може скласти близько шести тисяч тон бахчевих. Про це повідомила Херсонська обласна військова адміністрація. 

Минулого року можливості поласувати херсонськими кавунами не було, бо в цей час вся територія області була під окупацією російських військ. Проте, завдяки ЗСУ ситуація змінилась і аграрії посіяли баштани у Нововоронцовській, Новоолександрівській, Кочубеївській, Високопільській, Великоолександрівській та Музиківській громадах.

"Коментарі" згадали довоєнні часи, коли щороку ТОВ "Нібулон" разом із Fozzy Group відправляли цілу баржу з кавунами та динями до Києва. Наразі, зі зрозумілих причин, баржа з солодким вантажем піти водою не може, але "Коментарі" запитали в підприємства чи планується взагалі така акція, за якою слідкувала вся столиця, можливо, іншим шляхом.

- Миколаївський порт і наш флот заблоковано. Річкова навігація не працює через війну, а підрив ГЕС знищив її в нижній частині Дніпра взагалі. Тому відправити кавуни в цьому році - неможливо. Щодо інших шляхів доставки - наразі такі перемовини поки не ведуться, - пояснили нам в ТОВ "Нібулон". 

Варто зазначити, що на запит до Fozzy Group з питанням чи буде мережа везти кавуни з Херсонщини до Києва - нам нічого не відповіли. 

Тож, якщо ви бачите напис "херсонські кавуни", то, скоріше за все вони таки з півдня України, але доїхали на столичні продуктові ярмарки та до супермаркетів, переважно дрібними приватними компаніями.  

Нагадаємо, що в "Укргідроенерго" зазначили, що після деокупації всієї Херсонської області на місці зруйнованої російськими окупантами Каховської ГЕС в прискореному темпі збудують нову гідроелектростанцію.

Читайте также