У Києві масово вирубали дерева у парку КПІ: подробиці (Фото)

В українській столиці масово вирубали дерева у центральній частині парку Київського політехнічного інституту

В українській столиці масово вирубали дерева у центральній частині парку Київського політехнічного інституту. Про це стало відомо з повідомлення, опублікованого користувачем Facebook Денисом Судилковським.

На опублікованих фото можна побачити зрізані дерева на головній алеї парку КПІ. Причина вирубки невідома.

"Опускаються руки через те, як у Києві систематично вбивають дерева. І ці злочини не виправити швидко, тінь від нових на місцях цих пнів дістануться нашим онукам тільки. Це якщо онуки оберуть жити у такому місті", - написав Судилковський.

Нагадаємо, що на території Київської області екологи виявили рідкісну червонокнижну орхідею. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого на сторінці Київського екологічно-культурного центру.

Екологи виявили велику популяцію одного з рідкісних видів орхідей – коручки залізничної, занесеної до Червоної книги України. Рослина також занесена до Додатка II Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни та флори, що знаходяться під загрозою зникнення.

Червонокнижну рослину першим знайшов еколог Артем Войналович у сосновому лісі біля села Девічки Київської області. У місті, де знайшли орхідею, екологи планують створити пам'ятник природи.

Читайте также