На Київщині з'явився новий вид транспорту: подробиці

У Броварах на території Київської області з'явився новий вид транспорту — йдеться про введення послуги електросамокатів, на яких можна швидко пересуватися містом

У Броварах на території Київської області з'явився новий вид транспорту – йдеться про запровадження послуги електросамокатів, на яких можна швидко пересуватися містом. Про це стало відомо з матеріалу, опублікованого місцевим виданням "Трибуна-Бровари".

Відомо, що електросамокати "завела" у Бровари столична фірма "JET UA" (Джет ЮА), яка займається шеринговим прокатом електросамокатів. У місті буде сто електросамокатів. Для того, щоб завести двигун електросамокату, варто завантажити додаток JET UA, зареєструватися, активуватися (10 грн), проплатити з банківської картки 3,50 грн за 1 хв.

На карті міста у додатку визначені червоні та зелені зони, де не можна їздити електросамокатом, та де його можна паркувати після завершення поїздки. Там водій ТЗ повинен зробити фотографію та оплачує залишок коштів на поїздку (частина списується під час їзди). Якщо ж припаркувати ТЗ в іншому місті, а не в зеленій зоні, то кошти з рахунку продовжуватимуть списуватися. Загалом, за орендою електросамокатів стежать менеджери фірми.

Загалом метою поширення такого екологічного виду транспорту, який визначається як "персональний електричний транспорт", є додатково розвантажити дороги від автомобілів, каже представник фірми. Також це альтернативний спосіб швидко дістатися додому.

Сезон електросамокатів завершується наприкінці листопада, а розпочинається у березні. Проте все залежить від погоди. Представник фірми зазначив, що вони планують у Броварах розвивати свій бізнес, що дозволить місту бути більш доступним, а отже, привабливішим.

Заступник директора КП "Бровари-Благоустрій" Костянтин Липський зазначає, що за такою ініціативою фірми місто не має жодної фінансової вигоди, оскільки ТОА "Джет ЮА" не сплачує до бюджету громади жодних коштів за оренду. Новий вид шерингового бізнесу дає змогу сплачувати в державу податки на прибуток безготівковим розрахунком та здійснювати свою діяльність по всій Україні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися