Ми підтримуємо запроваджені Кличком карантинні заходи, – заступник міністра охорони здоров’я Ляшко

Заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко підтримує карантинні заходи столичної влади, зокрема, обмеження роботи громадського транспорту. Про це він заявив під час засідання Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, повідомляють "Українські новини".

"Ми бачимо реально критичну ситуацію і підтримуємо дії КМДА щодо додаткових карантинних обмежень, які впроваджуються в місті. Зокрема, щодо обмеження руху громадського транспорту як одного з джерел поширення коронавірусної хвороби", - наголосив Ляшко.

Урядовець зазначив, що з усіх регіонів країни у Києві найкраще підготувалися до надання допомоги хворим.

"У період із 1 січня по 13 квітня, зокрема в останні 2 місяці, місто Київ додало 1283 ліжка для надання допомоги хворим. Наразі таких ліжок 6056, з них 4904 - із киснем. Якщо подивитися статистику на 100 тисяч населення, то у Києві найкращі показники по забезпеченості як ліжками, так і ліжками з киснем, реанімаційними ліжками та апаратами ШВЛ", - заявив Ляшко.

Заступник міністра переконаний, що позитивний ефект від карантинних обмежень по місту Києву буде спостерігатися вже протягом найближчого тижня.

"Про це свідчать показники, які озвучили попередні доповідачі: рівень госпіталізацій стабілізувався і не зростає, що є позитивним ефектом", - додав урядовець.

Раніше мер Києва Віталій Кличко пояснив, чому загальнонаціональний локдаун необхідний для зниження кількості хворих на коронавірус.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися