У Київській області прискорять створення Національного військового меморіального кладовища

Уряд прискорить терміни проектування Національного військового меморіального кладовища у Фастівському районі

Уряд прискорить терміни створення Національного військового меморіального кладовища у Київській області. Про це повідомляє Урядовий портал, передають "Коментарі".

Стало відомо, що терміни проектування Національного військового меморіального кладовища прискорить. Урядом прийнято документ, який врегульовує процедуру проектування такого меморіального кладовища на території Гатненської громади Фастівського району Київської області, а також механізм відведення земельних ділянок для зазначених потреб.

"Маємо гідно вшанувати пам’ять українських Героїв, які віддали своє життя за свободу та незалежність України. Ми назавжди перед ними в боргу", – зазначив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Меморіальний комплекс включатиме військове кладовище, музейний комплекс, ритуальну будівлю та інші необхідні споруди для організації почесних поховань.

На Національному військовому меморіальному кладовищі будуть поховані українські Герої, які ціною власного життя боронили незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Нагадуємо, що в Київській області з'явиться новий заказник на кургані. Бориспільська міська рада погодила створення заказника "Курган з ковилою". На кургані екологи знайшли два види рослин, які занесені до Червоної книги України, а саме ковилу волосисту та астрагал шерстистоквітковий. Крім того, курган має цінність як пам'ятник історії.

Як раніше писали "Коментарі", на Київщині вже відновлено 187 зруйнованих росіянами закладів освіти. Загалом унаслідок активних бойових дій у Київській області було пошкоджено та зруйновано 232 заклади освіти. Їх відбудова почалася відразу після деокупації.  У зоні бойових дій або під окупацією перебувало 136 шкіл та 175 дитячих садків. Крім закладів освіти на територіях, що були під окупацією, ще в 10 громадах області заклади освіти зазнали руйнувань внаслідок ракетних ударів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися