Стало відомо, чи будуть у Києві відключення світла взимку: відповідь міністра

Міністр енергетики України Герман Галущенко розповів, чи будуть масові відключення електроенергії в українській столиці наступними восени та взимку

Міністр енергетики України Герман Галущенко розповів, чи будуть масові відключення електроенергії в українській столиці наступними восени та взимку. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Міністерства енергетики на його ресурсах.

За його словами, енергетична інфраструктура готується до ефективної роботи взимку, а відповідні установи готові забезпечити швидке реагування на можливі екстрені ситуації.

Він зазначив, що енергосистема буде готова до зими, є всі необхідні ресурси для проходження зимового опалювального сезону без вимкнення електроенергії.

"Але не виключені наслідки ворожих терористичних атак, які ми не можемо прогнозувати. Мета ворога – досягти блекауту в Україні. Минулої зими ми багато чого навчилися з погляду утримання енергосистеми, але удари ворога можуть бути модифіковані", - сказав Галущенко.

Глава відомства підкреслив, що у разі відсутності нових серйозних пошкоджень через обстріл не планується вводити обмеження у подачі електроенергії споживачам.

Чиновник заявив, що якщо і будуть відключення світла, то вони будуть наслідком атак на нашу енергосистему і матимуть тимчасовий характер.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися