На Київщині зробили дуже важливе перейменування: що потрібно знати

У Бориспільському районі на території Київської області зробили дуже важливе перейменування

У Бориспільському районі на території Київської області зробили дуже важливе перейменування — з'явилася вулиця на честь офіцера 72 окремої механізованої бригади імені "Чорних Запорожців" Андрія Верхогляда, який загинув у 2022 році. Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікувала прес-служба 72 ОМБр.

Відомо, що ліцею у Сеньківській громаді Бориспільського району надали ім'я Героя України, підполковника (посмертно), командира батальйону 72 ОМБр Андрія Верхогляда.

Він у 2016 році закінчив Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного і всього через кілька днів приймав перший бій у Волновасі Донецької області.

Після повномасштабного вторгнення військовослужбовець захищав Київську область, зокрема, захищав підступи до Броварів та Борисполя.

"Поблизу столиці є невелика громада. Там є ліцей, куди незабаром піде малюк набувати знань. Свій навчальний рік вони почнуть у закладі, який носитиме ім'я Героя України Андрія Верхогляда. "Лівша" — не міфічний герой міфічної країни, а сучасник, який боровся за нашу свободу на полі бою. І про це треба пам'ятати. Ми вдячні Бориспільській міській раді за вашу позицію, рішення, пам'ять. За те, що у Сеньківському ліцеї зростатимуть покоління з пам'яттю про героїв", - йдеться у повідомленні бригади.

Знаменитому командиру було лише 27 років, коли 22 червня 2022 року він загинув у бою з бойовиками російської групи Вагнера на Світлодарській дузі.

Вдома Андрія чекали батьки, дружина та дочка. Старший брат Дмитро служить у 95 ОДШБр, а також учасник війни.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися