Мешканців Києва попередили про важливі зміни у роботі метро: про що варто знати

На ще одній станції метро у Києві проведуть капітальний ремонт ескалаторів

Завтра, 25 серпня, на одній із станцій метро у Києві розпочнеться капітальний ремонт ескалатора. Про це повідомили у Київській міській державній адміністрації, передають "Коментарі".

Йдеться про станцію метро "Либідська". Роботи триватимуть майже два місяці – до 17 жовтня. Востаннє ескалатори тут капітально лагодили десять років тому, 2013 року.

Подібні капітальні ремонти проводять планово раз на 10-12 років після пробігу 150 тисяч кілометрів. Для цього фахівці повністю розбирають ескалатор та замінюють зношені деталі.

У метрополітені зазначили, що ескалатори на станціях підземки - це дорогі механізми, які потребують дбайливого поводження та ретельного періодичного ремонту. Від їхньої справності та безперебійної роботи насамперед залежить безпека пасажирів метро.

Жителям Києва також нагадали про правила користування метрополітеном. Зокрема, пасажирам слід триматися за поручень на ескалаторах, не заступати за обмежувальну лінію на платформі, не сидіти на сходах ескалатора, не бігати ним і тримати дітей за руку.

Як раніше писали "Коментарі", сьогодні у Києві змінили схему руху деяких маршрутів громадського транспорту. Пов'язано це із проведенням заходів на честь Дня незалежності України. Зокрема, йдеться про рух автобусів №114 та №62. Проїзд транспорту тимчасово закрито на вулиці Хрещатик через те, що там поставили військову техніку, що згоріла.

Читайте также