Загальна мобілізація у Києві: у Міноборони відповіли, чи посилять призов

Міністр оборони Олексій Резніков розповів, чи варто очікувати на посилення мобілізації в українській столиці

Міністр оборони Олексій Резніков розповів, чи варто очікувати на посилення мобілізації в українській столиці. Про це стало відомо із коментаря глави відомства, який він дав на прес-конференції перед журналістами, цитує його видання Укрінформ.

За його словами, на сьогоднішній день немає необхідності оголошувати мобілізацію для збільшення чисельності Сил оборони, головне – навести лад з центрами комплектування та військово-лікарськими комісіями.

"Можу сказати, що той план мобілізації, який був затверджений Верховною Радою відповідно до подання, він ще не виконаний. У хорошому сенсі це означає, що у нас сьогодні немає необхідності оголошувати мобілізацію щодо збільшення чисельності. Тобто, ми маємо ще ресурс з погляду правового плану. Щодо виконання цього плану, у нас зараз завдяки реакції громадськості, і активістів, і журналістів, і родичів серйозно взялися до Територіальних центрів комплектування, колишніх військкоматів", — сказав Резніков.

Нагадаємо, що у Київській міській державній адміністрації розповіли, скільки жителів української столиці було мобілізовано до лав Збройних Сил України. Про це стало відомо із коментаря, який дали у КМДА журналістам видання Главком.

За словами чиновників, на червень 2023 року до ЗСУ мобілізовано сто тисяч мешканців Києва. Вони беруть участь у бойових діях на сході та півдні України — це орієнтовні дані.

У столиці зареєстровано понад 391 тисяч внутрішніх переселенців, 270 тисяч з яких - переїхали до Києва на початку повномасштабної війни Росії проти України.


Читайте также