У Київській області різко погіршилася якість повітря

Що відомо про причину

Мешканців Київської області попередили про погіршення якості повітря. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на комунальне підприємство "Бучасервіс".

"Шановні жителі Бучі! Днями у місті ви можете спостерігати сморід, причина якого для багатьох не відома", — йдеться в повідомленні.

КП "Бучасервіс" провело низку перевірок усіх інженерних об‘єктів. Комунальники запевнили, що за результатами досліджень порушень у роботі каналізаційно-насосних станцій не виявили та усе обладнання працює у штатному режимі, а витоків не зафіксовано.

"Звертаємо вашу увагу: задимлення і сморід можуть спостерігатися через сезонні загорання торфових родовищ. У сусідній громаді ліквідація пожежі триває третю добу – нині там вигоріло 8 гектарів торфу", — заявили в КП "Бучасервіс".

Мешканців Бучі та інших міст закликали обережно поводитися з вогнем, не підпалювати листя, суху траву та чагарники, щоб не спровокувати загоряння торфовищ.

Нагадаємо, горіння торфу у Київській області продовжує розповсюджуватися. На заплаві між селищем Михайлівка-Рубежівка та Ірпенем горить майже вісім гектарів торфу. На місці пожеж працюють представники всіх відповідальних підрозділів. Мер Ірпеня Олександр Маркушин наголосив, що ситуація серйозна, однак запевнив, що пожежа не загрожує інфраструктурі Ірпінської громади. Подробиці — за посиланням.

Найчастіше пожежі на торфовищах трапляються в місцях видобутку або залягання торфу. Причинами пожеж може бути блискавка, самозаймання торфу, підпал або неправильне поводження з вогнем. Загоряння торфу дуже підступне. Торф вигорає зсередини. Під час горіння торфу у землі утворюються порожнини, в які можна провалитися та згоріти. Температура в товщі горіння торфу складає понад тисячу градусів.

Читайте також, що у Києві сталася пожежа у багатоповерхівці, є загиблі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися