На Київській митниці викрили масштабну схему ухилення від митних платежів

Товариство провело оформлення партій товарів шляхом подання 51 митної декларації

Детективи Бюро економічної безпеки України затримали службовців підприємства, які ухилялися від сплати митних платежів під час оформлення товарів на Київській митниці. Зараз триває перевірка всіх працівників митниці. 

Про це повідомляє Бюро економічної безпеки.

Зазначається, що підприємство надавало фіктивні відомості про країну походження, вартість та фактичну кількість зарядних станцій, медичного обладнання, одягу, запчастин відомих автомобільних марок, які ввозилися на митну територію України.

Починаючи з березня 2023 року, ймовірно, за допомогою посадових осіб митниці, товариство провело оформлення партій товарів шляхом подання 51 митної декларації. Зараз слідчі з Бюро економічної безпеки ініціювали перевірку цих декларацій.

Під час переогляду однієї з таких декларацій вже встановили факт ухилення від сплати митних платежів у розмірі близько 5 млн грн. Наразі триває огляд товару, проводяться відповідні експертизи. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на території об’єкта природно-заповідного фонду в "Урочищі Церковщина" незаконно видобували копалини на 2, 2 млн грн. Прокурори повідомили про підозру керівнику комунального підприємства.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися