У Києві можуть з‘явитися "берлінські подушки" для зниження швидкості

Експеримент триватиме на п'яти вулицях Києва

На київських вулицях встановлять "берлінські подушки" для зниження швидкості автівок. В рамках експерименту встановлять "берлінські подушки" різних постачальників на 5 вулицях.

Про це повідомила депутатка Київради Євгенія Кулеба.

На Київській майстерні міста подушки презентував український виробник. Конкурентом виступив підприємець, який завозить їх з Польщі. 

Георгіївський провулок скоро "поїде" в іншому напрямку. Будьте уважні, любі водії, - повідомила депутатка. 

Берлінська подушка – це засіб зниження швидкості руху автомобілів, що складається з декількох штучних нерівностей, які розташовані посеред проїжджої частини з проміжками між ними. Легковики муситимуть пригальмовувати і виїжджати на підвищення однією стороною.

Але спецтехніка та автобуси, що мають ширшу колісну базу просто пропускають цю нерівність між колесами й це не впливає на їх рух. Також таку штучну нерівність без зупинки можуть об’їжджати люди на велосипедах, електросамокатах або моноколесах.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у комунальному підприємстві "Київпастранс" пояснили, чому на міських маршрутах немає двоповерхових автобусів, які були передані українській столиці з Німеччини.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися