У Києві хочуть кардинально змінити рух на Трухановому острові: деталі

В українській столиці хочуть кардинально змінити рух транспорту на Трухановому острові

В українській столиці хочуть кардинально змінити рух транспорту на Трухановому острові — йдеться про заборону руху автомобілів дільницею від Північного мосту до пішохідного мосту. Про це стало відомо із відповідної петиції, яка була зареєстрована на сайті Київської міської ради.

За словами авторів, Труханів острів – це унікальна рекреаційна зона, яка давно стала улюбленим місцем для занять спортом та активного відпочинку для киян та гостей столиці.

Щодня велика кількість бігунів, велосипедистів, ролерів тренується тут. У вихідні десятки спортивних шкіл та тренерів проводять заняття для учнів, серед яких багато дитячих груп. Зараз це одне з небагатьох місць у Києві, де проводяться різноманітні спортивні заходи та змагання.

Зазначається, що в останні роки місцева влада багато зробила для розвитку цього місця. Зокрема встановлено автоматичні боларди для зменшення кількості автомобілів, які можуть заїжджати на територію острова з боку Північного мосту.

Проте через необґрунтовано велику кількість виданих перепусток спостерігається значна кількість автомобільного транспорту, що створює небезпеку для відпочиваючих та спортсменів, бо рухатися можна лише узбіччям дороги.

Тож городяни пропонують заборонити там рух автомобільного транспорту, за винятком поліції, швидкої допомоги, пожежної та інших екстрених служб.

Читайте также