В Україні створено реєстр "міжнародних спонсорів війни": що він дає

В Україні створено реєстр "міжнародних спонсорів війни", до якого вносять компанії, які продовжують роботу в Росії після початку повномасштабного вторгнення

В Україні створено реєстр "міжнародних спонсорів війни", до якого вносять компанії, які продовжують роботу в Росії після початку повномасштабного вторгнення. Про роботу та принципи реєстру у відповідь на запит "Коментарів" розповіли у Національному агенстві щодо запобігання корупції.

За словами чиновників, порт спрямований на " надання тиску на міжнародні компанії для їх виходу з російського ринку і, як наслідок, зменшення здатності країни-агресора отримувати доходи (у тому числі податки) від іноземних компаній, що використовуються для фінансування війни та існування політичного режиму РФ .

"Включення міжнародних компаній до розділу "Міжнародні спонсори війни" є іміджевим інструментом, що призводить до посилення на них тиску в інформаційному просторі та переоцінки їх діяльності суспільством та бізнес-спільнотою", - заявили в НАЗК.

У той же час, внесення компаній до переліку міжнародних спонсорів війни не є приводом до застосування санкцій чи інших обмежувальних заходів.

До реєстру "спонсорів війни" увійшли такі відомі компанії як Pepsi, Bacardi, Otp Bank, Metro, Ашан та інші.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися