У Києві детективи "торгували" даними про життя громадян й незаконно стежили за людьми

Організував схему експосадовець розформованої міліції

СБУ викрила у Києві детективне агентство, яке "продавало" дані про особисте життя громадян. Злочинці торгували інформацією із закритих баз даних правоохоронних органів України й незаконно стежили за громадянами.

Про це повідомляє пресслужба СБУ. 

Організував схему експосадовець розформованої міліції. У 2009 році він звільнився зі служби та заснував власну агенцію з надання детективних послуг. Під прикриттям легальної діяльності він виконував замовлення від своїх клієнтів, щодо доступу до конфіденційної інформації про мешканців різних регіонів України.

Ця інформація включала в себе адреси проживання, номери автомобілів і мобільних телефонів громадян, а також дані про їхні поїздки через державний кордон. Зазвичай, середня вартість одного "досьє" становила 200 доларів, проте ціна могла змінюватися в залежності від обсягу зібраної інформації.

Стеження за людьми

Для отримання особистих даних, "детектив" залучив свого знайомого, який є діючим посадовцем в Національній поліції й має доступ до інформаційних баз правоохоронних органів. Крім того, власник детективного агентства виконував завдання з негласного стеження за особами, які надавали замовлення. Оплату за ці "послуги" він отримував на банківську допомогу свого близького родича.

Наразі "детективу" повідомили про підозру, а його спільника – посадовця поліції – відсторонили від служби. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисникам загрожує до 6 років тюремного ув’язнення.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Київській області викрито схему продажу автомобілів, ввезених як гуманітарна допомога для ЗСУ. За версією слідства, керівник волонтерського центру благодійної організації разом зі своєю дружиною та водієм організації організували схему продажу автомобілів, ввезених в Україну як гуманітарна допомога.


Джерело: https://t.me/SBUkr/9611


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися