Обстріл Київщини: скільки коштів вже виділили з обласного бюджету на ліквідацію наслідків

Адмінбудівлі та інші об’єкти відновлюватимуть після ремонту житла

Внаслідок ворожої атаки дронами по Київщині 10 вересня пошкоджено понад 200 приватних будинків та 46 квартир в семи багатоквартирних будинках. З обласного бюджету вже виділили 2 млн грн на ліквідацію наслідків. 

Про це повідомляє Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.

Уже організували процес з оперативного відновлення пошкоджених обʼєктів у трьох населених пунктах Білоцерківського району. Переважно це житло.  Тому пріоритет – відновлення саме житла, школи та дитсадка. Основна частина пошкоджень: вибуховою хвилею вибиті вікна, двері, посічені фасади, дахи. Поставив завдання, щоб комісії, які все фіксують, працювали оперативно. У разі потреби – залучати додаткових фахівців, - йдеться в повідомленні.  

До ліквідації наслідків долучаються також й міжнародні організації.  Фонд GEM взяв на себе заміну всіх пошкоджених вікон і роботи вже розпочалися. УВКБ ООН, Українське Товариство Червоного Хреста і Рокада надають будівельні матеріали та гуманітарну допомогу для підтримки цього процесу.

Адмінбудівлі та інші об’єкти відновлюватимуть після ремонту житла. Загалом вибуховою хвилею були пошкоджені школа, дитсадок, селищна рада, навчально-реабілітаційний центр, лабораторія, лікарня, 2 магазини, складські приміщення тощо. Тут аналогічно вибило двері, вікна, дахи. 

Увесь процес тримаю на особистому контролі. Люди в максимально короткі терміни отримають необхідну допомогу. 

Кравченко також повідомив, що разом із військовими шукають можливості для збільшення та покращення засобів ППО на Київщині.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Росія вкотре атакувала Київщину безпілотниками. 10 вересня повітряна тривога тривала понад 3 години.



Читайте также