У Києві заборонили надсилати деякі посилки поштою: що потрібно знати

В українській столиці заборонили надсилати деякі посилки поштою — уряд затвердив перелік предметів

В українській столиці заборонили надсилати деякі посилки поштою — уряд затвердив перелік предметів. Відповідне рішення було ухвалено Кабінетом Міністрів України.

Відомо, що забороняється пересилати: національну валюту (крім нумізматичних монет та їх колекцій), іноземну валюту, харчові продукти, термін придатності яких не перевищує 10 днів, алкогольні напої із вмістом етилового спирту понад 8,5 відсотка об'ємних одиниць, тютюнові вироби, рідини, використовуються в електронних сигаретах, де відсутні марки акцизного податку встановленого зразка, зброя, легкозаймисті або інші небезпечні речовини, токсичні та радіоактивні речовини, ртуть, кислоти, отруйні, їдкі речовини, тварин та отруйні рослини, спеціальні технічні засоби негласного і т.д.

Для міжнародних відправлень діють ще суворіші правила. Зокрема, до міжнародних посилань також не можна складати низку документів: дозволи на право носіння зброї, трудові книжки, військові квитки, документи, що засвідчують особу. Винятком може бути пересилання закордонного паспорта під час воєнного стану.

Товари, речовини та інші предмети, заборонені для пересилання у міжнародних поштових відправленнях, мають право вилучати митні органи. Виявлені у поштових відправленнях харчові продукти з малим терміном придатності та небезпечні предмети утилізуватимуться.

Читайте также