У Києві зробили важливу заяву про повірку лічильників: що змінилося

В українській столиці зробили важливу заяву про повірку лічильників — у центрі комунального сервісу розповіли, коли потрібно проводити процедуру

В українській столиці зробили важливу заяву про повірку лічильників — у центрі комунального сервісу розповіли, коли потрібно проводити процедуру. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою ЦКС на його ресурсах у соціальних мережах.

За словами комунальників, перевірка квартирних лічильників проводиться спеціалізованими компаніями. Споживач може самостійно вибрати компанію, яка виконує такі роботи, або замовити повірку у наших партнерів на сайті ЦКС, розділ "Повірка/заміна лічильників". При створенні заявки необхідно вказати контактні дані, кількість квартирних лічильників та вибрати вид послуги за переліком: перевірка з демонтажем або без демонтажу.

При замовленні послуги на сайті ЦКР споживач економить свій час, адже внесення інформації про результати перевірки в облікові бази виконавців послуг відбувається автоматично. А також додатково можна замовити доставку свідоцтва про проходження повірки до поштової скриньки за вказаною адресою.

Якщо споживач самостійно вибрав підприємство, яке виконує метрологічну перевірку приладів обліку води та тепла, після здійснення такої повірки споживач повинен обов'язково передати інформацію фахівцям ЦКЗ для актуалізації інформації в облікових базах постачальників послуг – КП "Київтеплоенерго" та ПрАТ "АК "Київводоканал".

Для актуалізації необхідно надати скан-копії документів: свідоцтва про проходження перевірки; протоколу перевірки/акту виконаних робіт з перевірки лічильника, якщо перевірка проводилася на місці без демонтажу лічильника; актів демонтажу та монтажу лічильника; актів опломбування та розпломбування, якщо перевірка проводилася з демонтажем; фото лічильників станом на дату звернення із зазначенням адреси проживання. Це можна зробити через дистанційні канали обслуговування: месенджер у Facebook, Telegram або Skype.

Читайте также