У центрі Києва збираються збудувати 36-поверховий будинок: впритул до лікарні (Фото)

У центральній частині української столиці біля Олександрівської клінічної лікарні розпочали підготовку до будівництва 36-поверхового житлового будинку

У центральній частині української столиці біля Олександрівської клінічної лікарні розпочали підготовку до будівництва 36-поверхового житлового будинку. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікував голова громадської ради при Київській міській державній адміністрації Руслан Кривошеєв.

За його словами, через територію лікарні у Києві на Печерську спокійно курсують вантажні автомобілі, йде повноцінна підготовка до будівництва на вул. Мечнікова, 7-б.

Він зазначив, що мешканці дуже стурбовані, за наявною інформацією, забудова проходить без відповідних дозвільних документів і з грубими порушеннями законодавства.

Кривошеєв наголосив, що для Олександрівської клінічної лікарні встановлено комплексну охоронну зону (КОЗ-9), в якій заборонено нове будівництво.

Також є загроза руйнування 9 корпусу Олександрівської лікарні, де навчаються студенти НМУ ім. Богомольця це пам'ятка архітектури місцевого значення.

Крім того, через відсутність під'їзду на ділянку забудови, забудовник використовує для під'їзду територію Олександрівської лікарні. Це питання розглядалося на засіданні постійної комісії з питань охорони здоров'я та соціального захисту КМР 24.07.2019 року та на засіданні постійної комісії з дотримання законності, правопорядку та запобігання корупції КМР 29.05.2019 року, які заборонили проїзд важкої будівельної техніки через територію.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


пропроророрпо

15 вересня 2023, 11:07

пидару кличку плевать!!!!

віктор

15 вересня 2023, 11:00

Віталька в долі? Інакше і собачу будку в Київі не збудуєш

читач

15 вересня 2023, 10:55

Та хай би будували вже, все одно той пустир не облагороджують - чекають. Інше діло, що те будівництво не просто в охоронній зоні, а на території чи то чумного, чи то холерного цвинтаря. Ото вже рознесуть зарази по місту! А всім наче пам'ять відшибло.

Сергій

15 вересня 2023, 10:38

Чи існує в Києві влада, спроможна захистити історичну спадщину міста?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися