У Києві витратять майже 85 мільйони гривень на ремонт вестибюля станції метро "Лук’янівська"

Будівля вестибюля постраждала внаслідок російського вторгнення в Україну

Комунальне підприємство "Київський метрополітен" оголосило тендер на проведення капітального ремонту будівлі вестибюля станції метро "Лук'янівська". Оцінена вартість робіт становить 84,92 мільйона гривень. Частина громадських діячів обурена тендером на таку суму під час війни. 

Про це повідомляється  у системі Prozorro.

Повідомляється, що будівля вестибюля станції метро "Лук'янівська" була пошкодження внаслідок російських обстрілів. Весною минулого року біля станції впали кілька ракет, які запустили російські окупанти. 

Я відкрила технічне завдання. Воно виглядає, як євроремонт. Можливо, стеля "Армстронг" вже не є найкращим рішенням для метро в центрі столиці. Ще мене засмучують люмінесцентні світильники й лампи розжарювання, — написала депутатка Київради Ксенія Семенова.


Громадські діячі вже почали висловлювати обурення щодо тендеру через таку велику суму, яку можна направити на підтримку ЗСУ. 

Ми Лукʼянівку і без ремонту за 2,2 млн $ любимо. Це ж скільком зенітним підрозділам Києва і області пікапи можна купити! І це я ще в fpv дрони не конвертувала, - написала Тетяна Гончарова. 

Термін прийому тендерних пропозицій зазначено до 21 вересня, а проведення аукціону заплановано на 22 вересня. Прогнозується, що ремонтні роботи будуть завершені до кінця 2024 року.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Києві планується провести ремонт у Будинку зв'язку, де розташована "Укрпошта". Вартість робіт становить 2 696 000 гривень.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися