У Києві висадили унікальні дерева: де їх можна побачити (фото)

У Дніпровському районі української столиці висадили неймовірно красиві дерева — йдеться про Адамові дерева, що з'явилися на вулиці Андрія Малишка.

У Дніпровському районі української столиці висадили неймовірно красиві дерева — йдеться про Адамові дерева, що з'явилися на вулиці Андрія Малишка. Про це стало відомо з повідомлення, опублікованого журналістами сайту Вечірній Київ.

Відомо, що Павлівня, або Адамове дерево – унікальне тим, що саме на них восени закладаються нирки, квітами яких милуються навесні.

Зростають ці дерева із сильною швидкістю зростання, досягають висоти до 15-20 метрів. У них великі листові пластини, розміром від 15 до 20 см, формою можуть бути як трилопатевими, так і зубчастими.

У Дніпровському районі ці дерева вперше висадили ще 2016 року у сквері на вулиці Вершигори, 9-г. На момент висадки їх висота досягала 40 сантиметрів. Сьогодні тут ростуть повноцінні міцні дерева з великим листям, яке рятує відвідувачів у спекотні дні.

Павлівнія має великі переваги для навколишнього середовища, адже очищає повітря завдяки інтенсивному споживанню вуглекислого газу та переробці його на кисень.

Дерева павловні декоративні не тільки своїм цвітінням, але і великим листям, довжина яких у дорослого дерева досягає 80 сантиметрів.

Квітки павловний дуже красиві – від світло-блакитних до пурпурових.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Владимир

12 жовтня 2023, 12:49

перелік з 13 чужорідних видів дерев, заборонених у відтворенні лісів в Україні, повідомило Мінприроди. Згідно з його релізом, у затвердженому міністром Русланом Стрільцем наказом №695/39751 списку, зокрема, айлант найвищий, аралія маньчжурська, в'яз низький, гледичія колюча, горіх чорний, дуб червоний, каркас західний, клен ясенелистий, маслинка вузьколиста, павловнія (види та гібриди), робінія звичайна, черемха пізня, ясен пенсільванський.

Владимир

12 жовтня 2023, 12:44

Павловнія - інвазійний вид. В Україні розсадження заборонено!

читач

19 вересня 2023, 18:06

Капець нашій екосистемі! Цей бур'ян - павловнія - винищить усе. По-перше, росте швидко, як і належить бур'яну, а по-друге: де ви бачили, щоб щось росло біля дерева з листям по 80 см? Хто в тих озеленювачів працює? Невже нема ні одного спеціаліста-ботаніка, чи хоча б ландшафтника зі знанням основ співіснування видів? Про нирки на деревах відписалися вже всі))) Неуцтво - не подвиг і не заслуга, це сором.

Юрій

18 вересня 2023, 13:43

У дерев закдаються не нирки а бруньки.

Володимир

18 вересня 2023, 11:33

Дерево з нирками?!!!!

Hanna

18 вересня 2023, 11:32

Питання номер один: чи є мізки в людини, яка писала цю статтю? Питання номер два: чи є мізки у тих, хто посилається на ту статтю? Шановні, відкриваємо Googl і читаємо, що таке інвазиви: "Павловнія повстиста як надзвичайно швидкоросле дерево легко розсіюється і є інвазійним видом. Вторгнення рослини перебудовує місцеві лісові екосистеми та зменшує їхнє видове багатство."

Світлана

18 вересня 2023, 11:27

Ірина, вони вже закрили коментарі.))

Ігор

18 вересня 2023, 10:43

вивчайте українську мову і не вішайте на дерева замість бруньок нирки

Ірина

18 вересня 2023, 10:40

закладаються нирки - це що таке?! У даному випадку "почки" - це "бруньки"! Автоматичний переклад - зло! Він може лише прискорити набір тексту, але треба вичитувати, щоб не було ляпів!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися