У Києві затримали "бізнесмена", який підробляв рішення судів та довідки держустанов

Зловмисник виготовляв печатки та штампи вищих інстанцій України

У Києві затримали зловмисника, який підробляв рішення судів, довідки про непридатність до військової служби та різноманітні документи держустанов.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура. 

За повідомлення слідства, чоловік використовував анонімні Telegram-аккаунти для створення каналу збуту на території столичного регіону, де продаються підроблені документи, печатки, штампи та факсиміле різних установ.

Він виготовляв печатки та штампи, зокрема, районних судів м. Києва, ТЦК та СП різних регіонів України, СБУ, Державної прикордонної служби України, військових частин Міністерства оборони України, КМДА та КОДА, посольства рф в Федеративній Республіці Німеччина.

Де використовувалися печатки

Вказані печатки і штампи обиралися для підробки довідок щодо позбавлення російського громадянства, непридатності до військової служби, зняття з військового обліку, а також для підробки рішень районних судів України.

Вартість "послуги" становила від 10 доларів за підроблений штамп. Гроші  "бізнесмен" отримував на анонімні крипто гаманці. Тепер на нього чекає покарання до 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що поліція Київщини затримала організаторів підпільної схеми виїзду за кордон військовозобов’язаних чоловіків до ЄС. Повідомлено про підозру двом іноземцям.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися