У Київській області масово скуповують квартири задешево: як це зробити

На території Київської області мешканці масово отримують пільгові кредити на купівлю житла

На території Київської області жителі масово отримують пільгові кредити на купівлю житла – йдеться про програму "єОселя", за якою можна отримати пільгові кредити на житло під 3% або під 7% річних. Про це стало відомо з повідомлення, опублікованого заступником міністра економіки Надією Бігун.

За її словами, минулого тижня видали ще 193 таких кредити на загальну суму 292 млн. грн. Більшість - це кредити під 3%: їх отримали 100 військовослужбовців і силовиків, 26 педагогів, 20 медиків та 2 вчених.

Чверть виданих кредитів (під 7%) отримали на загальних підставах українці, які не мають власного житла або потребують поліпшення житлових умов. Це 41 українець без власного житла, 2 особи зі статусом ВПО, 2 ветерани.

Якщо говорити про географію надання пільгових іпотек, то більше кредитів отримали мешканці Київщини (65 осіб), Києва (33 особи), Івано-Франківської (12 осіб), Львівщини та Дніпропетровщини (по 10 осіб).

Нагадаємо, що в українській столиці стрімко зросла вартість оренди квартир – причиною став високий попит споживачів. Про це стало відомо з даних дослідження, яке провели аналітики порталу Bird та опублікували його на своїх ресурсах у соціальних мережах.

За словами експертів, медіана ціни на 1-кімнатну квартиру у Києві у вересні збільшилася на 18% і тепер становить 13 000 грн, на 2-кімнатну на 19% (19 100 грн) та на 3-кімнатну на 11% (30 600 грн) порівняно із серпнем.

Аналітики називають це "феноменом вимивання дешевих квартир". Під час високого сезону попит на нерухомість зазвичай зростає. У зв'язку з підвищеним попитом більше людей активно шукають житло, і як результат, дешеві та доступні варіанти нерухомості швидко вимиваються з ринку, оскільки їх купують чи орендують.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися