Укрзалізниця закупить нові пасажирські вагони вперше за 15 років

Оголошено тендер на закупівлю 44 пасажирських вагонів за кошти держбюджету

Укрзалізниця планує придбати 44 нових пасажирських вагони. Оголосили тендер на закупівлю 20 купейних вагонів, 12 вагонів СВ, 9 плацкартних вагонів та 3 вагонів, призначених для перевезення пасажирів з інвалідністю.

Про це повідомляє Укрзалізниця.

Нові плацкартні вагони будуть закуплені вперше з 2008 року. Пасажирські вагони будуть оснащені сучасними зручностями, включаючи вакуумні туалети, складні столики, електричні розетки та USB-порти для швидкого заряджання електронних пристроїв. Також у них будуть електронні табло, кавоварки та інші зручності.

Вагони, призначені для пасажирів з інвалідністю, оснащені підіймальними платформами для забезпечення комфортної посадки. У купейних та спальних вагонах передбачена система сигналізації та кнопки блокування дверей для підвищення безпеки пасажирів. Крім того, у вагонах буде встановлена ​​система відеоспостереження.

Отримати нові вагони в рамках контракту Укрзалізниця планує до кінця 2025 року. Загальна орієнтовна сума закупівлі становить 1 млрд 951 млн грн.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в українській столиці кардинально змінили проїзд громадського транспорту — йдеться про затримку руху низки трамвайних маршрутів. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого пресслужбою комунального підприємства "Київпастранс".






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися