У Києві на Подолі проведуть історичну реставрацію: подробиці

У Подільському районі української столиці збираються провести важливу реставрацію - йдеться про історичну вивіску "Автостанція Поділ"

У Подільському районі української столиці збираються провести важливу реставрацію – йдеться про історичну вивіску "Автостанція Поділ". Про це стало відомо з повідомлення, яке опублікував фонд зі збереження історичної архітектури Києва "Має значення" у соціальних мережах.

Відомо, що відправляти вивіску на відновлення планують у межах 25-27 вересня. Остаточна дата зняття залежить від погоди, погодженої логістики та гостинності реставраторів зайнятися роботою.

Вивіска розташовується на висоті трьох метрів. Її довжина 13,5 метрів, тому знімати будуть частинами чотири літери для перевезення. У фонді пообіцяли, що дотримуватимуться збереження справжності під час реставрації.

Нагадаємо, що в українській столиці стрімко зросла вартість оренди квартир – причиною став високий попит споживачів. Про це стало відомо з даних дослідження, яке провели аналітики порталу Bird та опублікували його на своїх ресурсах у соціальних мережах.

За словами експертів, медіана ціни на 1-кімнатну квартиру у Києві у вересні збільшилася на 18% і тепер становить 13 000 грн, на 2-кімнатну на 19% (19 100 грн) та на 3-кімнатну на 11% (30 600 грн) порівняно із серпнем.

Аналітики називають це "феноменом вимивання дешевих квартир". Під час високого сезону попит на нерухомість зазвичай зростає. У зв'язку з підвищеним попитом більше людей активно шукають житло, і як результат, дешеві та доступні варіанти нерухомості швидко вимиваються з ринку, оскільки їх купують чи орендують.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися