У Києві дали старт будівництву лінії метро на Троєщину

Міська влада столиці зробили перший крок для початку будівництва нової лінії метрополітену на Троєщину з правого берега. Йдеться про те, що КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд" оголосило тендер на закупівлю науково-технічних послуг для будівництва нової лінії підземки на Троєщину. Про це стало відомо з тендеру в системі Prozorro.

Згадане вище комунальне підприємство оголосило тендер на науково-технічні послуги в галузі інженерії. Вони містять науково-технічний супровід будівництва ділянки лінії метрополітену від дамби Русанівських садів до станції метрополітену "Райдужна".

Будівництва буде проходити в складі об'єкта будівництва Подільсько-Воскресенського моста через Дніпро. Виходячи з даних тендера, очікувана вартість закупівлі послуг скласти 24,5 мільйони гривень. Аукціон відбудеться 29 червня 2021 року. Кінцевий термін подачі заявок на конкурс - 24 травня. Раніше вже оголошувався аналогічний тендер, який був скасований через допущені до оцінки менш як дві тендерних пропозицій.

Довідка: повноцінне будівництво нової гілки метро між правим берегом Києва і Троєщиною можливо лише після закінчення зведення Подільсько-Воскресенського моста, який будують з 1994 року. Мер столиці Віталій Кличко заявив, що рух на переправі планують відкрити вже в червні 2021 року.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що на трасі Київ-Одеса відкрили новий міст через Хаджибейський лиман.

Читайте також нові подробиці жорстокого вбивства сім'ї підлітком в Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


фима

30 квітня 2021, 10:26

Ассоциация словосочетания Метро на Троещину - что то сродни Мечты незбыточные

Вася

30 квітня 2021, 10:24

Років 15 тому мер Києва заявляв, що на проект лінії метро на Троєщину виділено 1,5 млрд. грн. Де вони?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися