У центрі Києва забудовник почав зносити історичну будівлю (Фото)

У центральній частині української столиці на вулиці Рейтарській, 37 забудовник почав зносити історичну будівлю

У центральній частині української столиці на вулиці Рейтарській, 37, забудовник почав зносити історичну будівлю. Про це стало відомо з повідомлення, опублікованого активістами ініціативи "Мапа Реновації" на її офіційній сторінці в соціальних мережах.

За словами активістів, фасад третього поверху знищено. У дворі зібралися місцеві жителі та небайдужі громадяни.

Додатково стало відомо, що демонтаж будівлі має бути узгоджений ЮНЕСКО, адже будівля знаходиться у буферній зоні заповідника Софія Київська. Але, за інформацією Міністерства культури, ЮНЕСКО жодних погоджень на ці роботи не надало.

Нагадаємо, що в українській столиці стрімко зросла вартість оренди квартир – причиною став високий попит споживачів. Про це стало відомо з даних дослідження, яке провели аналітики порталу Bird та опублікували його на своїх ресурсах у соціальних мережах.

За словами експертів, медіана ціни на 1-кімнатну квартиру у Києві у вересні збільшилася на 18% і тепер становить 13 000 грн, на 2-кімнатну на 19% (19 100 грн) та на 3-кімнатну на 11% (30 600 грн) порівняно із серпнем.

Аналітики називають це "феноменом вимивання дешевих квартир". Під час високого сезону попит на нерухомість зазвичай зростає. У зв'язку з підвищеним попитом більше людей активно шукають житло, і як результат, дешеві та доступні варіанти нерухомості швидко вимиваються з ринку, оскільки їх купують чи орендують.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ufo

29 вересня 2023, 19:25

Потом не удивляйтесь, почему в городе с 1500-летней историей нет ни одного исторического здания, а одни жк и трц

Володимир

26 вересня 2023, 12:34

Боже, як же ж задовбали понаїхи хуторяни! Головна мета яких знищити історію міста та залишити свій брудний слід на святій землі Києва!

Леонид

26 вересня 2023, 12:22

Мы говорим коррупция - подразумеваем Украину. Как Ленин и партия у Маяковского.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися