В Ірпені на місці зруйнованого дитячого садочка будують новий заклад: що відомо

У результаті прямого влучання снаряду частина будівлі була повністю зруйнована

В Ірпені будують сучасний дитячий садок замість зруйнованого внаслідок бойових дій. До воєнних дій у закладі дошкільної освіти № 2 "Веснянка", який знаходиться в густонаселеному мікрорайоні міста, навчалося 160 дітей.

Про це повідомляє Київська обласна державна адміністрація.

Внаслідок прямого удару снаряда частина будівлі була повністю зруйнована, пошкоджені фасади, стіни та дахи, зіпсовані вікна та двері, знищені дитячі майданчики та пошкоджені електричні мережі.

Фінансування відновлення закладу здійснюється через Фонд ліквідації наслідків збройної агресії. Проєкт передбачає будівництво нового корпусу, який замінить зруйнований, а також будівництво спортивних та ігрових майданчиків. Планується оновлення зовнішнього та внутрішнього обладнання будівель, встановлення нових вікон і дверей, а також використання енергоощадних технологій.

У підвальному приміщенні нового корпусу передбачено протирадіаційне укриття. Також збудують 15-метровий басейн. Нова будівля зможе вмістити близько 300 дітей.

Під час будівництва будуть враховані всі принципи безбар'єрності для забезпечення комфортного навчання і виховання всіх груп дітей, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Гоголівському ліцеї, що знаходиться у Великодимерській селищній громаді Броварського району Київщини, ведеться будівництво нового приміщення для захисту та безпечного навчання.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися