У Київській області кардинально змінять вивіз сміття: що зроблять

У Обухівському районі на території Київської області кардинально змінять вивіз сміття — йдеться про новий полігон у селищі Підгірці

В Обухівському районі на території Київської області кардинально змінять вивіз сміття — йдеться про новий полігон у селищі Підгірці. Завершити роботи на першому полігоні твердих побутових відходів (ТПВ) №5 у Обухівському районі планували до кінця 2023 року. Проте за умов війни роботи довелося відкласти. За цей час подорожчали матеріали, тож кошторис доводиться переглядати. Про це заявив голова правління ПАТ "Київспецтранс" Андрій Грущинський, цитує його KV.

За його словами, доводиться більше платити за пісок, ґрунт та спеціальну плівку, яку виробляють за кордоном – змінився курс валют, тому й плівка подорожчала.

Проект обіцяють максимально екологічним – плівка не випускає небезпечні випари біогазу назовні, але пропускає воду, щоб зволожувала залишки відходів та сприяла більш швидкій утилізації. Застосовують технологію 30*40*30 (см) – прокладають пласт піску, на нього суглинок та шар чорнозему.

Оскільки у дощову погоду викладати матеріали не рекомендовано, то працюватимуть приблизно до жовтня, а після перших злив зроблять паузу до березня-квітня. До кінця 2024 року роботи планується завершити.

Грущинський зазначає, що полігон у Підгірцях вважає найбільш технологічним у країні та додає, що до повномасштабного вторгнення в Україну щорічно збирали приблизно 12 млн тонн відходів, з них 11 млн відвозили на звалища і лише 1 млн – на полігони.

Після відкриття полігону його утримуватимуть за рахунок міського бюджету. Суспільство Києва також взяло на себе відповідальність за утримання полігону, щоб він не шкодив навколишньому середовищу та не забруднював природу мешканцям Обухівщини.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися