У київському метрополітені зміни у графіку руху поїздів: подробиці

Зазначається, що такі зміни у графіку руху поїздів дозволять забезпечити більш комфортну поїздку

У київському метро із понеділка, 2 жовтня, інтервали між поїздами столичного метро в годину пік та між пік буде зменшено.

Про це повідомляє КП "Київський метрополітен".

Так, протягом години пік середніх інтервалів між поїздами скорочується до 02:30 – 03:00 хв., а в позапіковий час очікування поїзда до 5-5 хвилин 30 секунд. Щодо вихідних днів, інтервали залишатися незмінними, і поїзди будуть прибувати кожні 6-7 хвилин.

Зазначається, що такі зміни у графіку руху поїздів дозволять забезпечити більш комфортну поїздку для пасажирів, оскільки у вересні середньодобові перевезення в будні дні становлять понад 800 тисяч, а у вихідні дні – понад 500 тисяч. Однак фахівці зауважують, що це все досить низький показник для інфраструктури київського метрополітену.

Нагадують, що під час оголошення сигналу "повітряна тривога" поїзди продовжують рухатися по підземних маршрутах, а на поверхневих ділянках рух призупиняється. Усі 46 станцій метрополітену, що знаходяться під землею, функціонують у режимі укриття цілодобово.

Також зазначимо, що в разі оголошення повітряної тривоги вночі та відбою вранці працівникам підприємства необхідний час для організації руху та випуску поїздів на лінії, оскільки вони також перебувають в укритті. Враховуючи ці обставини, рух поїздів наземними ділянками розпочинається зі зміщенням основного графіка роботи, - йдеться в повідомленні. 

"Коментарі" писали, що на Дегтярівському шляхопроводі з 30 вересня до 2 жовтня рух транспорту буде закритий. Там монтуватимуть балки прогонової частини будови.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися