Скандали з перепустками на Південний міст: у КМВА пояснили, хто має право на проїзд

Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко пояснив, хто має право на отримання перепусток для проїзду на Південному мосту, який закритий для загального користування

Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко пояснив, хто має право на отримання перепусток для проїзду на Південному мосту, який закрито для загального користування. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою КМВА.

За його словами, Київ продовжує жити в умовах воєнного стану. І введені заходи – такі як комендантська година чи заборона проїзду Південним мостом залишають важливі обмеження для ситуації безпеки у столиці. Переважна більшість киян сумлінно та відповідально дотримується встановлених правил. Тому зрозумілою є обурлива реакція суспільства на відео в соціальних мережах, де хтось роз'їжджає під час комендантської години. Звісно, це порушення. І в кожному окремому випадку потрібно розбиратися. Але, щоб уникнути маніпуляцій у ЗМІ, потрібно знати головні правові нюанси обмежень. Зокрема:

1) перепустка на комендантську годину не дає право проїзду через Південний міст. Ні вдень, ні вночі. Право на проїзд мають виключно військовослужбовці та інші представники сил оборони; транспорт, що забезпечує життєдіяльність міста; великовантажні автомобілі;

2) пропуски на комендантську годину видаються чітко на конкретне авто та конкретного водія/водіїв. У цьому документі зазначено марку, колір, номер машини, дані водія, який має право керувати, кому належить це авто і хто видав перепустку. Кожна перепустка має захист та свій унікальний номер;

3) видавати перепустки на комендантську годину по Києву та області мають право: Київська міська військова адміністрація, Київська обласна військова адміністрація, КМДА, військова служба правопорядку. Тому в кожному окремому порушенні потрібно чітко з'ясувати - чи була перепустка, чи була вона легальною, а якщо "так" – то хто і на яких підставах її видав. Дані у перепустці всі чітко вказані.

Контроль за дотриманням правил використання цих перепусток здійснюється поліцією на дорогах або на блокпостах. Нелегальні перепустки або використані з порушеннями – вилучаються. Тільки за останні кілька місяців було вилучено понад півтори тисячі таких документів.

Джерело: https://t.me/VA_Kyiv/3147


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ufo

3 жовтня 2023, 14:50

Ну и зачем весь этот цирк с пропусками, комендантскими часами и прочей ерундой? Все равно все продается и покупается. Как мы видим, граждане и близко не имеющие отношения к военным спокойно себе катаются и по городу и по мостам стратегического значения и даже по клубам с ресторанами, которые тоже, кстати, почему-то вполне себе работают. Т.е. "кому надо" - тем можно все, а всякой черни (нам с вами)- сидеть по норам и не высовываться. Тогда уже или всем или никому, а то что это выходит? Все животные равны, но некоторые немножко более равны, чем другие? Кстати, а вражеские агенты (не дай бог, конечно) тоже пропуска чудесным образом достают или "зайцем" катаются? И что им мешает перемещаться днем и в чем тогда в принципе смысл комендантского часа?

Андрій

3 жовтня 2023, 10:31

Спочатку слід зробити ремонт дорожного полотна. Біля правого берега страшна гармощка.

НИК

3 жовтня 2023, 10:31

Віталій правильно все сказав Мер со своею воровською сворою

КИЕВЛЯНИН

3 жовтня 2023, 10:17

КОРРУПЦИОНЕРЫ И ВОРЫ!

Віталій

3 жовтня 2023, 10:15

Відбрехується! Ти б постояв біля в`їзду на міст(з любого боку Дніпра) та побачив - їдуть всі, окрім киян. Черга машин ВЕЛИЧЕЗНА! От і коментуй все це. І та ж ситуація з шлагбаумом на Труханів остров. Азіати, неазіати, всі з некиївськими номерами. Хто заплатив в нужну кішеню - той і їде, дарма, що все автоматизоване. І ці сімейства не мають відношення до спорту. А мер зі своєю сворою робить вигляд, що не знає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися