У Києві скоро запрацює новітня система оповіщення: що зміниться

В українській столиці незабаром запрацює новітня система оповіщення про ракетні удари, яку передав Ізраїль

В українській столиці незабаром запрацює новітня система оповіщення про ракетні удари, яку передав Ізраїль. Про це стало відомо із офіційного коментаря, який дав посол України в Єрусалимі Євген Корнійчук журналістам місцевого видання БЖ.

За його словами, після подолання всіх технічних моментів, елементи системи почали тестувати у Києві. Фахівці зі співпраці з ізраїльською стороною проробили копітку роботу, і система почне повноцінно працювати у Києві вже найближчим часом. Він зазначив, що ця система зможе "чітко прогнозувати, куди націлена та чи інша загроза з повітря".

Йдеться виключно про програмний продукт. Система, яка зможе чітко прогнозувати, куди спрямована та чи інша загроза з повітря. Жодного відношення до протиповітряної оборони немає і технічно не може мати.

На запитання, чи планують встановлення подібної системи в інших містах України, посол відповів, що йдеться про Київ як пілотний проект.

Нагадаємо , що в українській столиці кардинально змінять порядок роботи укриттів у школах – заплановано облаштування укриттів додатково у 437 навчальних закладах. Станом на 1 серпня завершено виконання робіт у 105. Про це стало відомо із повідомлення Київської міської військової адміністрації.

За словами чиновників, заклади, де відсутні укриття, укладають угоди з сусідніми об'єктами господарювання, які мають притулок із достатньою кількістю місць.

Загалом укриттями вже забезпечено: 83% закладів дошкільної освіти, 91% загальної середньої освіти, 95% установ професійної та професійно-технічної освіти, 75% закладів професійної вищої та вищої освіти; Крім того, для кількох шкіл буде облаштовано окремі власні підземні укриття. Це будуть пілотні проекти. Такі споруди будуть розміщені на території закладу. Введення їх у роботу планується до кінця року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися