У Києві пройде прощання з народною артисткою Ніною Матвієнко: деталі

В українській столиці відбудеться церемонія прощання з народною артисткою України Ніною Матвієнко, яка пішла з життя 8 жовтня

В українській столиці відбудеться церемонія прощання з народною артисткою України Ніною Матвієнко, яка пішла з життя 8 жовтня. Про це стало відомо з повідомлення, яке опублікувала її дочка та співачка Антоніна у своєму Instagram.

За її словами, попрощатися з легендою шанувальники та друзі зможуть 11 жовтня з 11 до 13 години у Національній філармонії України, що знаходиться на Володимирському узвозі, 2.

Поховають Ніну Матвієнко на Звіринецькому цвинтарі у Києві.

Нагадаємо, що в українській столиці збираються зробити дуже важливе перейменування — йдеться про зміну назви скверу в Подільському районі на честь всесвітньо відомого вченого Ігоря Козловського, який нещодавно пішов із життя. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської ради.

За словами чиновників, з квер розташований на перехресті вулиць Григорія Сковороди та Почайнинської. Ініціативу щодо найменування скверу підтримав син Ігоря Козловського Олександр. Поблизу цього скверу знаходиться могила українського громадського діяча та відомого журналіста Георгія Гонгадзе.

Козловський помер у ніч проти 7 вересня. Причиною смерті став серцевий напад. Вченому було 69 років. За своє життя він написав понад 50 наукових книг та 200 статей. Одним із його основних напрямів роботи була релігійна ситуація на окупованих територіях Донбасу.

У січні 2016 року за свою проукраїнську позицію Ігор Козловський потрапив у полон до терористів так званої ДНР, де його катували 700 днів. Лише у грудні 2017 року його вдалося звільнити за обміном.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися