У Києві на ВДНГ можуть зробити важливе перейменування: подробиці

У Голосіївському районі української столиці біля станції метрополітену "Виставковий центр" можуть зробити важливе перейменування

У Голосіївському районі української столиці біля станції метрополітену "Виставковий центр" можуть зробити важливе перейменування - йдеться про зміну назви вулиці імені Софії Ковалевської. Про це стало відомо із відповідної петиції, яка була зареєстрована на сайті Київської міської ради.

За словами авторів, в особи Софії Ковалевської, яка знаходиться в Голосіївському районі Києва та пролягає від вулиці Юлії Здановської до проспекту Академіка Глушкова, виникла в середині ХХ століття та мала первісну назву Нова. Це були часи, коли радянська влада вкотре обмежувала використання української мови в освіті, а університети зазнавали русифікації.

Ім'я російської вченої, яка багато разів тікала з Росії, шукаючи кращої долі, і в Україні в тому числі, але знову поверталася та прославляла свою країну через математичні відкриття, не може носити вулиця у столиці, зазначає автор петиції.

Саме на цій вулиці знаходиться Військовий інститут КНУ імені Тараса Шевченка. Курсанти були одними з тих, хто став на захист столиці у лютому 2022 року. Їхній внесок у звільнення столиці неоціненний, а втрати болючі. У ході вторгнення, а саме роботи диверсійно-розвідувальної групи у Києві, під час виконання бойового завдання загинули курсанти Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка молодші лейтенанти посмертно Олег Турянський, Ян Шевченко та Андрій Задорожний. Також у ході російсько-української війни, починаючи з 2014 року, загинула велика кількість випускників Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

“Більшість офіцерів перед початком бойового досвіду пройшли нелегкий шлях курсанта. Бо саме за курсантами майбутнє української армії загалом. Спираючись на ці факти, курсанти та офіцери Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка пропонують перейменувати вулицю Софії Ковалевської у Києві на вулицю Курсантської слави", – йдеться у зверненні до Київради.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися