У "Київпастранс" повідомили, що робитимуть із двоповерховими автобусами

З початку 2022 року Київ отримав всього 105 автобусів

Мешканці Києва активно обговорюють проблему розміщення двоповерхових автобусів, які були передані місту в рамках гуманітарної допомоги. У "Київпастрансі" розкрито справжні наміри використання цієї транспортної техніки.

З початку 2022 року Київ отримав всього 105 автобусів. Першими 11 автобусів прибули з Риги, Латвії, а згодом латвійські партнери передали ще 10 машин. Також автобуси відправилися з Німеччини. У додаток до цього місто Київ отримало 6 автобусів від міста Тампере, Фінляндія. Важливо відзначити, що автобуси надаються Києву як комунальними підприємствами, так і приватними перевізниками, і ще 3 автобуси були передані українськими благодійниками.

Наразі 75 автобусів від європейських партнерів задіяні в пасажирських перевезеннях. Не використовуються  чотири двоповерхові автобуси MAN.

Опрацьовується питання щодо експлуатації даних двоповерхових автобусів у післявоєнний час для організації екскурсійних, пізнавальних турів для школярів, а також для організації Управлінням туризму та промоцій КМДА рейсів туристичними місцями Києва на невеликі відстані, - йдеться в повідомленні. 

Нещодавно Київ отримав 23 міських автобусів з Братислави. П'ять з них будуть використані як донори запчастин. Решта автобусів, після проходження всіх останніх реєстраційних процедур та обладнання відповідно до вимог для курсування в Києві (включаючи інсталяцію валідаторів, систему відстеження та інформування пасажирів), будуть введені на маршруті міста та включені до оперативного резерву КП "Київпастранс".

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що державна компанія "Укрзалізниця" запустила новітній потяг сполученням Київ-Будапешт — йдеться про тестовий інтермодальний рейс з перевезення напівпричепів.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися